Skip to main content
search

Пројекат конзорцијума који чине Средња стручна школа и пет партнерских компанија из Крагујевца (AMM Manufacturing, Горење МДМ, Siemens Mobility, Wacker Neuson и Unior Components) предложен је за финансирање у оквиру прве фазе пројекта Регионалног челенџ фонда. Пројекат под називом „Иновирање дуалног образовног профила бравар заваривач“ вредан је преко 420.000,00 евра. Средства су намењена за адаптацију старе машинске радионице, набавку материјала и опреме и усавршавање наставног кадра.

На свечаној церемонији поводом проглашења одабраних конзoрцијума одржаној 01.02.2022. године, присуствовао је директор Средње стручне школе, Синиша Којић,. Овом приликом су представљени пројекти који ће добити средства, и истакнут је значај финансирања пројеката за даљи развој наше привреде и економије.

Регионални челенџ фонд је програм који има за циљ да повећа запошљивост грађана и подстакне конкурентност предузећа. Настао је на иницијативу немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој (BMZ), делегиран Немачкој развојној банци KfW, а главни партнер за имплементацију је Коморски инвестициони форум Западног Балкана (WB6-CIF). На први позив пријављено је 205 конзорцијума из свих 6 економија Западног Балкана. Од пријављених конзорцијума њих 40 је било из Србије, а финансирање је добило њих 11.

Close Menu