Оснивачка седница АЛУМНОГ клуба одржана је 14. фебруара у Италијанском кутку Политехничке школе.
Иницијатор оснивања клуба, уважени професор Слободан Савић поздравио је све присутне уводним говором а за председника клуба изабран је професор Добрица Миловановић.

Састанак Алумни клуба

У оквиру програма Октобарске свечаности у Политехничкој школи, у петак 17.10.2014. одржан је састанак Алумни клуба Политехничке школе.

Уз присуство старих чланова и оснивача Алумни клуба, приступнице су потписали и нови чланови, који су се на састанку упознали са плановима и циљевима клуба за будући период.

Овом приликом су чланови клуба изнели конструктивне идеје у вези са радом клуба, међу којима су предлози у вези са усавршавањем наставника и побољшањем сарадње са еминентним припвредницима града Крагујевца, као и предлог награђивања ученика, који су постигли изузетан допринос у разнородним наставним и ваннаставним областима-спорту, науци, хуманости….

Чланови клуба су свесрдно потврдили своје присуство и другим културним дешавањима у нашој школи у оквиру Октобарских свечаности.

Алумни клуб

14.марта 2014. године Политехничка школа обележава 160 година постојања. У години јубилеја, попут споне између искуства и мудрости са једне стране и ентузијазма и носталгије са друге стране, основан је АЛУМНИ клуб бивших професора и ђака наше школе.

Оснивачка седница АЛУМНОГ клуба одржана је 14. фебруара у Италијанском кутку Политехничке школе. Иницијатор оснивања клуба, уважени професор Слободан Савић поздравио је све присутне уводним говором а за председника клуба изабран је професор Добрица Миловановић.

Бивши ђаци Политехничке школе а сада и сами професори, успешни пословни људи, уметници, лекари, поделили су своја искуства из периода школских дана , тренутне успехе и планове.

Овај клуб није само прилика да се окупе различите генерације већ и прилика да бивши ђаци и професори пруже подршку и помоћ школи као институцији и новим генерацијама ђака које тек долазе.

Чланови Алумног клуба планирају да у периоду који следи, развију дугорочну стратегију која се односи на промоцију и осавремењивање школе а све у циљу популаризације машинске и саобраћајне струке које су у последње време запостављене и недовољно промовисане.

Крајњи циљ је да се повећа интересовање јавности за овај тип школе, нарочито за производне смерове машинске струке попут глодача, заваривача и свих осталих занимања за којима постоји потражња у индустрији и на тржишту рада.

На састанку Алумног клуба донета је и одлука да се оснује новчани фонд у сврху награђивања успеха и достигнућа ученика у различитим областима попут спорта, науке, уметности и образовања. Својом репутацијом и значајним положајем у друштву, чланови клуба планирају да утичу на значајне институције, организације и предузећа како би овај тип школе, машинске и саобраћајне струке постао атрактиван и афирмисан у блиској будућности.

У том циљу, планирано је да састанцима клуба убудуће присуствују значајне и еминентне личности из области културе, образовања, привреде и спорта.