Skip to main content
search

Од 17. до 21. фебруара 2020. у Румунији је реализована прва мобилност  планирана пројектом Catch the Date. У овој активности учествовали су наставници Александар Здравковић, Милан Габарић, Оливера Блаћанин, Ивана Манојловић, Игор Николић и Весна Савић.

За учеснике мобилности организован је састанк у Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Jiu, обишли су и упознали се са радом Еразмус Клуба креативности.

Током ове мобилности реализоване су научне радионице из области природних наука, студије поређења курикулума у ​​земљама партнерима за основне наставне планове и програме из науке. Такође, реализована је радионица астрономије, а учесници мобилности бавили су се и одређивањем енглеских термина који ће се користити у овој области. Наставници су учествовали у “хемији боја“ и имали прилике да се упознају са светским шампионима, тимом за Роботику који им је представио свој рад.

Током ове мобилности посетили су зграду Парламента у Букурешту, грнчарску радионицу, посетили су  Targu-Jiu, The Way of the Heroes, меморијалну кућу вајара Constantin Brancusi, организован је састанак са представницима Школске управе и локалне самоуправе (градоначеником и замеником градоначелника)

     

Close Menu