Skip to main content
search

У оквиру Дана франкофоније у Крагујевцу, у организацији Француског института , и Скупштине града Крагујевца, у четвртак 15. марта у 12 сати, у галерији Политехничке школе, биће отворена изложба Техно ултраконектовано тело? Изложбу ће отворити господин Фредерико Мондолони, амбасадор Француске у Србији.

Наруквице, сатови, ваге, читачи нивоа гликемије… сви ти умрежени уређаји намењени благостању и здрављу се развијају. Све су приступачнији и доприносе збрињавању одређених болести на другачији начин као и персонализованој превенцији ризика.

Захваљујући тим умреженим уређајима и развоју веб апликација, сада можемо сами да измеримо одређене физиолошке параметре, да их анализирамо и да их поделимо. Ова технолошка револуција која чини тело увек све више конектованим, покреће и одређена питања у овом времену умножавања личних података у области здравља и благостања.

Изложбом Техно: ултраконектовано тело? Universcience вас позива да истражујете ове нове технологије у служби здравља, њихов утицај на однос између лекара и пацијента као и њихов утицај на јавно здравље.

Изложба ће бити отворена до 30. марта 2018. године.

Leave a Reply

Close Menu