Skip to main content
search

Ученици наше школе су у петак 8.12.2023. године присуствовали јавној трибини у Црвеном Крсту на којој је промовисан систем за брзо проналажење отете деце „Пронађи ме“. На трибини је говорио Игор Јурић, председник Центра за несталу и злостављану децу.

Он је истакао да је овај систем активиран 26.10.2023. чиме се Србија придружила развијеним државама у којима овај систем већ ради. Он је ученике упознао како систем функционише, и да у случају активирања о нестанку малолетног лица ће сви бити обавештени СМС поруком, прекидом телевизијских програма, радио емисија, кајронима на ауто путу, аутобуским, аеродромским и железничким станицама. Рекао је да ће овај систем допринети да се брже реше случајеви нестанка деце, у којима је сваки минут драгоцен.

Тарадиционално наши ученици, у оквиру активности ученичког парламента посећују трибине које се одржавају у Црвеном Крсту.

На трибини су говорили и Ивана Обрадовић Станић начелница одељења за људска и мањинска права, родну равноправност и превенцију трговине људима и Др Гордана Дамјановић члан КОмисије за социјалну политику, здравство и образовање.

Јасмина Чобановић

Весна Марковић

Close Menu