Skip to main content
search

Као што је пројектним планом било предвиђено, чланови ученичког тима Политехничке школе су у проширеном саставу, уз подршку ученика ОШ Милоје Симовић, 3.3. посетили канцеларију Савеза слепих и слабовидих у Крагујевцу. У сусрету са члановима локалне канцеларије Савеза, о образовању, професионалном оспособљавању и запошљавању слепих и слабовидих говорио је председник Савеза слепих Србије, господин Милан Стошић.

Савез слепих Србије је основан 1946. године као резултат тежње слепих да раде организовано на остварењу својих специфичних потреба и интереса. У Србији је евидентирано 12.000 слепих и тешко слабовидих лица свих узраста и Савез за неке од основних циљева има ангажовање ради омогућавања равноправног живота слепих са лицима нормалног вида.

Током посете наши ученици су се упознали са Брајевом азбуком и научили да се свака ћелија писма састоји из шест тачака а да сваком слову одговара одређена комбинација тих тачака. Такође су сазнали о школовању и образовању лица са овом врстом хендикепа, о специјализованим школама и методама рада у образовању слепих.

Координатор пројекта: Јована Јанић

Leave a Reply

Close Menu