Skip to main content
search

Почиње 11 септембра доласком ученика и наставника из школе партнера Четврта Гимназија са Илиџе из Босне и Херцеговине.Госте су дочекали ученици и наставници наше школе.У поподневним сатима се радило а увече се дружило на традиционалној вечери у ресторану Женева уз српска традиционална јела.

12 септембра каравану пријатељства се придружије наша школа и креће се пут Прилепа. У Прилепу нас дочекују ученици и наставници,школе партнера, Горче Петров. Поподне проводимо у школи радно, а у вечерњим сатима реализујемо акцију поделе слаткиша грађанима Прилепа. Након тога сви се окупљамо на традиционалној вечери у духу Македонске кухиње.

Другог дана боравка у Прилепу у преподневним сатима, учеснике каравана је примио градоначелник Прилепа и пожелео успешан рад и дуготрајну сарадњу свим школама.

Након пријема учесници каравана настављају пут ка Охриду. На путу ка Охриду посетили смо меморијалну кућу Тошета Проеског.

Караван пријатељства стиже у Охрид 13 септембра у поподневним сатима , где се састаје са партнерима из Корче и Скадра, Албанија.

Камп на Охриду је трајао 4дана. Свакодневно је рађено више радионица различитих тематских садржаја.

Радионице су извођене на енглеском језику. Реализатор радионица је био вршњачки едукатор Филип Ђурић уз помоћ ученика и наставника наше школе.

Другог дана кампа реализована је акција поделе слаткиша грађанима Охрида. Акција је прихваћена врло позитивно , на опште задовољство мештана и туриста грда Охрида.

Трећег дана кампа, раду је присуствовао представник Канцеларије за Македонију

У разговру са координатором пројекта Горицом Пантелић, исказао је своје задовољство радом и захвалио на посвећености свих учесника пројекта ка остварењу циља и разбијању предрасуда у региону.

На кампу се вредно радило али и дружило. Слободно време, ученици су проводили заједно у шетњи, разговору и слушању музике. Тако су уочавали сличности и разлике међу собом и како је време одмицало постајали су све ближи једни другима, разлике су бледеле.

16 септембра у преподневним сатима координатор пројекта Горица Пантелић, затвара рад кампа уз договор о даљем раду и активностима свих учесника кампа до завршне конференције у марту месецу 2019 године у Крагујевцу.

О успешној реализацији кампа говоре загрљаји и по која суза на растанку уз обећање до скорог виђења.

Leave a Reply

Close Menu