Skip to main content
search

 

Од 19.10.2022. до 21.10.2022. у нашој школе организовани су IV сусрети ученика ауто-механичара/ ауто-сервисера Југоисточне Еуропе. Учесници су били: Strokovni izobrazevalni center из Љубљане (Словенија), ASUC BORO PETRUŠEVSKI из Скопља (Република Северна Македонија), JU SSŠ „Ivan Uskoković“ из Подгорице (Црна Гора), JU Srednja škola za saobraćaj i komunikacije из Сарајева (Босна и Херцеговина), Техничка школа “Иван Сарић“ Суботица (Србија)

На радном састанку одржаном 19.10. 2022. године координатор пројектног тима Сања Милојевић представнике ових школа  као и представнике удружења Аутосервиса Србије и компаније НИКОМ ауто упознала је са пројектима који се у нашој школи реализују у оквиру Еразмус + програма:

– Израда дневника компетенција за ученике и приручника за наставнике – менторе у VET школама који је завршен у септембру ове године. Сарадњом школа из Србије, Турске и Потругалије настао је  “Приручник за координаторе практичне наставе и инструкторе за реализацију учења кроз рад“ . По један примерак приручника подељен је представницима школа, учесница такмичења.

– Catch the Date , пројекат који се завршава у октобру 2022. године и у коме је учествовало 5 земаља (Србија, Румунија, Република Чешка,  Литванија и Турска).  Наставници ових школа сачинили су приручник о примени STEAM метода у настави “STEAM activity book“ који је подељен присутним представницима школа.

– Електронска академија дуалног образовања у оквиру кога је направљен сајт на коме се постављају материјали за ученике и наставнике за образовне профиле који наставу реализују по дуалу. У преојекту учествују Србија, Литванија и Турска и објављени материјали су на матерњем језику и на енглеском како би били доступни свима. Објављен је линк са кога се може приступити овом сајту.

Поред ова три пројекта представила је и нове пројекте, које је наша школа почела да реализује од септембра ове године:

– Израда апликације за примену дневника компетенција у ВЕТ школама и код социјалних партнера

– Центар компетенција доступан свима

– Каријерни искорак

– Акредитовани пројекат КА121

Close Menu