Skip to main content
search

Пројекат Средње стручне школе „Центар компетенција доступан свима“ недавно је успешно завршен. Овај пројекат, кофинансиран од стране Европске уније путем програма Ерасмус+, спроведен је у периоду од 01.09.2022. до 31.08.2023. године.

Први циљ пројекта био је стицање нових знања и вештина како би се размишљало креативно о планирању и развоју Центра. У оквиру овог циља, група наставника и запослених учествовала је у обуци „Design Thinking for Educators“. Током обуке, стицали су вештине решавања проблема, емпатију према циљној публици, прототипирање решења и њихово ефикасно тестирање. Резултат овог дела пројекта су смернице за развој Центра у наредних пет година. Ове смернице представљају кораке и циљеве које ће школа пратити у годинама које долазе.

Други циљ пројекта фокусирао се на развој нових знања и подизање свести код наставника и запослених о могућностима учења на даљину и коришћења дигиталних технологија у неформалном образовању. Дугорочни циљ за нашу организацију је да понуди обуке које ће се реализовати потпуно онлајн. Наши запослени стекли су нове вештине за креирање атрактивних и иновативних обука за одрасле, користећи дигиталне алате. Након обуке, поделили су своје иновативне могућности са својим колегама, доприносећи њиховом професионалном развоју и променом перспективе о предностима учења на даљину.

У оквиру пројекта „Центар компетенција доступан свима“ сви учесници су добили Еуропас Мобилити документ, што је признање њиховог напретка и активног учешћа у мобилности.

Захваљујемо се Европској унији на подршци и прилици да спроведемо пројекат који је био врло значајан за наш рад.

Close Menu