Skip to main content
search

Са задовољством делимо искуство наших наставника који су учествовали у обуци „Интеграција ИКТ и нових технологија у наставу и образовање. Обука је реализована у оквиру пројекта „Центар компетенција доступан свима,“ кофинансираног од стране Европске уније кроз програм Ерасмус+. Ова обука, одржана у Болоњи од 7. до 13. маја 2023. године, окупила је наставнике из различитих делова Европе, Шпаније, Грчке, Белгије, Португалије, а наша школа је са поносом била део овог значајног искуства.

Учесници обуке су стекли драгоцена знања и вештине неопходна за ефикасну интеграцију нових технологија у наставу. Ова иновативна средства олакшавају задатке као што су креирање мултимедијалних квизова, образовних игара и резимирање претходних часова. Такође, пружају платформу за подстицање креативности ученика и омогућавају им да стварају сопствене садржаје. Поред тога, учесници су стекли вештине за лако креирање веб-сајтова пратећи једноставан корак-по-корак приступ, што омогућава да направе сајтове прилагођене потребама школе или њихових ученика. Такође су се упознали са корисним алатима за одржавање онлине часова, као што је виртуелна табла која омогућава креирање интерактивних и занимљивих онлине часова и искустава за сарадничко учење.

Ова обука је такође омогућила наставницима да истраже богату културну баштину Болоње и околине, и обогатила њихово професионално искуство непроцењивим културолошким утисцима.

Сада радимо на примени ових напредних технологија у нашем образовном процесу, с циљем унапређења образовања  како бисмо осигурали да наши ученици и одрасли полазници имају приступ најновијим образовним праксама и ресурсима. Наш фокус остаје на стварању услова за образовање будућих генерација и опремање наших ученика и полазника вештинама потребним за успех у савременом свету.

       
.

 

Close Menu