Skip to main content
search

Ученици, наставници и представници различитих школа и организација из Крагујевца и околине окупили су се 12. марта 2024. године на Ерасмус + дану који је одржан у просторијама Средње стручне школе. Током догађаја, присутни су имали прилику да се упознају са активностима пројекта МЦ.ВЕТ – „Microcredentials – A New Path for Capacity Building in VET“, као и са другим Ерасмус пројектима у којима наша школа учествује као координатор или партнер. Манифестација Ерасмус + дан одржана је у склопу прославе 170 година постојања Средње стручне школе.

Овом приликом, свој пројекат представила је Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац”, а један од говорника била је педагог Средње стручне школе, Сања Милојевић, која је одржала кратко предавање о утицају Ерасмус + пројеката на квалитет рада школе и наставе.

Пројекат „MC.VET Microcredentials – A New Path for Capacity Building in VET“ се финансира путем програма Ерасмус+ и конкурса Јачање капацитета у стручном образовању и оспособљавању и спроводи се сa партнерима из Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Циљ пројекта је jačanje везe између земаља ЕУ и земаља југоисточне Европе (западног Балкана) кроз анализу и дефиницију микроквалификација у стручном образовању и оспособљавању како би се подржала релевантност, доступност и осетљивост институција стручног образовања и оспособљавања и система на промене на тржишту рада.

Close Menu