Skip to main content
search

У периоду од 18-23. августа 2023. године, у Одмаралишту на Копаонику, одржан је, по први пут, Научни камп за талентоване ученика из крагујевачких основних и средњих школа.

Камп је организовао Центар за образовање Крагујевац, конкретно Центар за рад са талентованом децом, као вид награде и подршке за ученике који су учествовали на регионалним и републичким такмичењима талентованих ученика. Кампу се прикључило и 4-оро ученика подручја рада, култура, уметност и јавно информисање: Ксенија Живковић, Милица Васић, Николина Илић, Милош Рашковић и ментор Слободан Стефановић.

 

 

 

 

 

 

 

Камп је осмишљен тако да су ученици присуствовали различитим креативним радионицама, које су припремили њихови ментори, а све у циљу додатних проширења знања и интересовања ученика.
„Уметници“ су имали и додатни задатак да створе ликовна дела, инспирисана амбијентом Кампа, која ће у наредном периоду бити искоришћена за опремање просторија Дечијег одмаралишта.
Планирано је да у будућности Научни камп постане редовна активност, како би се талентованим ученицима понудили нови садржаји и додатно их мотивисало за рад, учење, па самим тим и напредовање.
Слободан Стефановић

Close Menu