Skip to main content
search

Током септембра у Средњој стручној школу, реализовано је више радионица за ученике четвртог разреда, где су имали прилику да се упознају са U-Report дигиталном платформом која је намењена младима.

U-Report је дигитална друштвена платформа за извештавање коју је креирао УНИЦЕФ глобално, а доступна је и у Србији. Представља гласове младих, промовише њихово учешц́е у стварању позитивних друштвених промена и појачава дијалог између младих и доносилаца одлука. УНИЦЕФ је U-Report платформу, уз подршку Министарства омладине и спорта, покренуо у новембру 2019.

Kомуникација са младима се врши путем VIBER или FACEBOOK канала тако што се млади региструју на платформу и тиме придружују заједници, а потом на месечном нивоу добијају анкете и информације које су њима од значаја. U-Report је глобална платформа која је присутна у преко 90 земаља света и има више од 18 милиона чланова.

У Србији U-Report заједница броји око 10.000 младих. Могућности U-Report платформе су многобројне почевши од њеног коришћења приликом креирања стратешких планова и програма, преко примене резултата у стратегијама и документима, доприноси информисаности младих и утиче на повећање партиципације и укључује их у актуелне процесе.

Локална иницијатива ,,Глас младихе је важан“ јесте инцијатива удружења Омладине ЈАЗАС-а Kрагујевац, која је део  пројекта  ’’Изражавање потреба младих јачањем улоге и положаја представника младих“, који спроводи KОМС уз подршку УНИЦЕФ Србијa.

Close Menu