Ђак генерације 2016/2017. године

Рођена сам 28. августа 1998. године у Смедеревској Паланци. Основну школу Карађорђе завршила сам у Старом селу у близини Велике Плане.

Учествовала сам у фолклору шест година јер волим нашу традицију, старе народне игре и обичаје. Желела сам да постанем радник безбедности и зато сам уписала занимање техничар за безбедност саобраћајауПолитехничкој школи.

Учествовала сам у сабраћајној секцији као волонтер обуке на бициклистичкој стази. У првој години сам делегирана испред школе за путовање у Сирен (Француска) као ученик са најбољим знањем француског језика. На том путовању сам упознала многе вршњаке из других држава, њихову културу и обичаје. Након средње школе планирам да упишем Саобраћајни факултет у Београду.

Милица Ранковић

Богдан Адамовић

Ђак генерације 2014/2015. године

Основну школу Вук Караџић завршио је у Крушару. После осмогодишњег успешног школовања одлучио је да образовање настави у Политехничкој школи у Крагујевцу.

Већ у првој години се укључио у рад на пројекту Једнаке шансе и са ученицима из других школа из Србије, Албаније, Македоније иУкрајине учествовао у раду радионица у Швајцарској.

Такмичио се у програмирању лего робота, био активан у раду одељењске заједнице. Сада, на крају средње школе, изабран је за најбољег ученика своје генерације, а даље школовање планира да настави на Електронском факултету у Нишу.