Skip to main content
search

У петак 27. 03. 2015. године одржано је друго обласно такмичење у програмирању робота. Ово такмичење је одржано у четири центра у Нишу, Новом Саду, Београду и Крагујевцу.

Укупан број екипа које су се ове године такмичиле је 27 екипе. Прве три екипе из сва четири центра су се квалификовале на Републичко такмичење које ће се одржати у Крагујевцу од 08. 05. до 09. 05. 2015. године.

Такмичење је спроведено по правилима, а екипе су имале задатак да реше три типа задатака, и то: Исцртавање облика, пролазак кроз лавиринт и сакупљање предмета (задаци у прилогу), и да их затим тестирају на својим роботима.

У Крагујевцу је било пријављено пет екипа из четири различите школе у региону. Ове екипе су се такмичиле за пласман на републичко такмичење.

Квалификоване екипе, које ће се такмичити на републичком такмичењу су:

  1. ТУНТИ (Чланови: Ненад Станојловић и Марко Јеремић, ментор Катарина Вељковић), Политехничка школа, Крагујевац.
  2. ТЕРМИНАТОР (Чланови: Никола Тадић и Иван Николић, ментор Слава Јозовић), Машинско саобраћајна школа, Чачак.
  3. МТШ КРАЉЕВО (Чланови: Стефан Грачанац и Филип Вићентијевић, ментор Зоран Петровић), Машинско техничка школа „14. октобар“, Краљево.

Све наведене пласиране екипе ће учетвовати на првом Републичком такмичењу у програмирању робота, које ће бити одржано од 8. – 9. маја 2015. године у Политехничкој школи у Крагујевцу.

Leave a Reply

Close Menu