Skip to main content
search

Трећи Интерни сајам запошљавања Средње стручне школе одржао се 27. маја 2024. године у 12:00 часова. На сајму се ученицима наше школе представило 15 компанија из Крагујевца и околине. Поред компанија, учешће су узели и Национална служба за запошљавање, као и представници Job info центра Крагујевац, који су уједно били и коорганизатори овог догађаја.

Сајам је био медијски пропраћен, а свечано су га отворили господин Frank Wullkopf, директор пројекта Немачке развојне сарадње у Србији – ГИЗ, господин Радомир Ерић и господин Саша Соковић испред Града Крагујевца, и директор Средње стручне школе, господин Синиша Којић.

Ученици завршних разреда свих профила су са великом заинтересованошћу посетили штандове компанија, где су имали прилику да се пријаве за отворене позиције за радна места или праксе, као и да оставе своје биографије. Компаније које су се представиле на Сајму су: „Агромаркет“, „AMM Manufacturing“, „Gomma Line“, „Застава Ковачница“, „Застава Терво“, „Siemens“, „Stellantis“, „Technosector“, „Типомонт“, „Trigo Group“, „Unior Components“, „Форма Идеале“, „Fortaco“, „Wacker Neuson“, „Yanfeng“.

На Сајму је представљена мобилна апликација за дневник компетенција, која је израђена у склопу Ерасмус + пројекта „Израда апликације за примену дневника компетенција у ВЕТ школама и код социјалних партнера“. Такође, представљен је и Ерасмус + пројекат „MC.VET Microcredentials – New path for capacity building in VET“.

Директор школе је овом приликом уручио Захвалнице присутним компанијама и организацијама, изразивши захвалност на њиховом учешћу и подршци у организацији овог важног догађаја за будућност наших ученика.

Close Menu