Skip to main content
search

У периоду од кампа на Охриду до завршне конференције вредно се радило на ширењу пројекта, опремању етно кутка, дизајнирању брошуре, постера и других активности предвиђених пројектом.Идеја започета караваном пријатељства о разбијању предрасуда, ширењу љубави, мира и толеранције се наставља и након кампа путем друштвених мрежа.

Један од циљева овог пројекта су и упознавање са традицијом и културом земаља учесница пројекта. Из тих разлога Завршну конференцију смо организовали за дан школе, односно дан када наша школа прослављала 165 година постојања – 14 март.

Учесници завршне конференције, гости из Албаније, Босне и Херцеговине и Македоније долазе у Крагујевац 13. марта. У поподневним сатима се радило а увече се придружилотрадиционалној вечери са осталим гостима школе.

Другог дана рада одржана је еволуациона радионица, затим акција поделе слаткиша испред школе и у центру града и уручене су потврде о учешћу на овом пројекту свим партнерима као и пројектном тиму наше школе. Еволуацоину радионицу одржала је еволуаторка из Ниша, Александра Ивановић, која је иначе урадила еволуацију комплетног пројекта.

Гости из региона су присуствовали свечаној академији поводом 165 година постојања школе, која је одржана у музеју старе Тополивнице. Тако су имали прилику да се упознају са историјом града Крагујевца.Такође су присуствовали коктелу где су се срели с разноврсном храном из овог региона.

Другог дана рада Завршној конференцији је присуствовала Ивана Антонијевић, представник RYCO организације за Србију.

Завршну реч о пројекту присутнима је упутила координатор пројекта Горица Пантелић . Растали смо се уз обећање да наше дружење тек почиње, да ћемо развијати даље облике сарадње и употребити све видове комуникације како би што више упознали једни друге. Уз присуство директора школе Синише Којић, учесницима пројекта су додељене потврде о учешћу на пројекту “ Школско огледало“

У поподневним сатима гости су се упознали са културно историјским споменицима и знаменитостима града Крагујевца.

У оквиру реализације активности ширење пројекта, пројектни тим школе је 18 марта посетио школу за децу са оштећењем слуха са ученичким домом „11. мај“, Јагодина и презентовао пројекат. Том презентацијом све активности планиране пројектом су завршене. Пројекат је реализован у предвиђеном термину.

Хвала, што сте нас подржавали и пратили.

Учесници пројекта:

наставници: Горица Пантелић, Јасмина Лазин, Наташа Цветић и Миломирка Тошић
ученици : Филип Ђурић, Љубица Спасојевић, Алекса Стојковић, Анђела Јањић, Лука Благојевић, Исидора Михајловић и Нина Марковић

Leave a Reply

Close Menu